Offerte of contact opnemen

  Zonnepanelen

  Hier vindt u alles over zonnepanelen!

  Zonne-energie is duurzaam!

  Zonne-energie is de meest groene, schone en duurzame energie die er bestaat. Zonnepalen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen. Het enigste wat de panelen nodig hebben is de zon om stroom op te wekken en laat die nou elke dag gratis schijnen op uw dak. Een zonnepanelen installatie stoot daarnaast ook geen CO2 uit tijdens het proces dat de zon op uw panelen schijnt tot de terug-levering van stroom aan het energienet.

  Wanneer heb ik mijn investering terugverdiend?

  De investering van zonnepalen is gemiddeld 8 jaar terugverdiend. Dit houd in dat u na die tijd pure winst maakt!

   

  Stijging van de waarde van het huis

  In deze huidige tijd is het verplicht om een energielabel te vermelden bij de verkoop van een huis. Een hoog energielabel heeft niet alleen een positieve invloed op de verkoopprijs maar ook op de snelheid waarmee u uw woning verkoopt.

   

  Hoger rendement dan sparen op uw spaarrekening

  Het rendement van zonnepanelen is hoger dan die van een spaarrekening of belegging. De rente van een spaarrekening is nihil terwijl de investering in zonnepalen te vergelijken is met een rente van 6% op een spaarrekening.

   

  Lage onderhoudskosten

  Zonnepanelen starten ochtends bij de eerste zonnestralen automatisch op en als het avonds donker wordt gaan ze vanzelf weer uit. U heeft dus bijna geen omkijken naar uw panelen, natuurlijk is het wel raadzaam om regelmatig de opbrengst te bekijken en te controleren op onregelmatigheden.

   

  Heb ik een vergunning nodig voor zonnepalen?

  Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig als u zich aan de regels houdt. Voor monumenten en stads of dorpsgezichten is wel een vergunning nodig. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid

   

  Wanneer leveren mijn panelen het meeste op?

  De meeste mensen denken dat hen panelen het meeste opleveren op een warme zomerse dag, dit is echter niet waar. De zonnecellen in een zonnepaneel kunnen niet goed tegen warmte. De maximale temperatuur voor een zonnepaneel is 25 graden, komt de temperatuur hierboven dan gaan de opbrengsten achteruit. Een zonnepaneel levert op een koude winterdag bij helder weer het meest op, echter zijn in de winter de productieve zonuren een stuk minder dan een zomerdag wat de totale dagopbrengst van een zomerdag niet kan evenaren.

   

  Hoe groot is een zonnepaneel?

  Een standaard zonnepaneel is 1.65m lang en 1m breed. Voor een hellend dak is 1.6m2 nodig voor één paneel en bij een plat dak 4m2. Doordat er op een plat dak meer schaduwval is moeten de panelen verder uit elkaar staan.

   

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het aan een aantal voorwaarden voldoet; er is voldoende ruimte op het dak, de dakconstructie is stevig genoeg, het dak is georiënteerd tussen het oosten en westen. Twijfelt u over een van deze zaken? Neem contact met ons op en wij kunnen u prima adviseren.

   

  Ik heb een huurhuis, zijn zonnepanelen geschikt voor mij?

  Als er schriftelijk toestemming is van de verhuurder, kun je zonnepalen laten installeren. Maak wel samen met de huiseigenaar afspraken over verzekeringen en eventuele overname van de zonnepanelen bij verhuizen. De verhuurder kan voorwaarden aan de toestemming verbinden. Maak duidelijke afspraken en leg dit duidelijk vast.

   

  Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren?

  Je hoeft zonnepanelen niet apart te verzekeren. Zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering. Het is wel raadzaam om je verzekeraar te melden wanneer je zonnepanelen aan je huis toevoegt, de herbouwwaarde stijgt immers.

   

  Moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

  Wij adviseren om de zonnepanelen één maal per jaar te (laten) reinigen. Dit levert 2 a 3% meer productie op per jaar. Het reinigen kan het best in het voorjaar zodat de panelen het hoogste rendement hebben in de zonnige maanden, de zonnige maanden zorgen namelijk voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. Ook het reinigen van de panelen kunnen wij voor u verzorgen.

   

  Krijg ik subsidie op mijn zonnepanelen?

  Voor zonnepanelen is er momenteel geen landelijke aankoopsubsidie. Wel zijn er gemeenten met subsidieregelingen en speciaal daarvoor gunstige leningen. De BTW over de zonnepaneel investering kan wel teruggevraagd worden. Dat levert al snel enkele honderden euro’s op, kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst of informeer bij uw gemeente.

   

  Laat u niet misleiden door lange garanties

  Bij de grote zonnepaneel leveranciers en installateurs ziet u vaak staan; 25 jaar garantie, laat u niet misleiden. Dit is 25 jaar rendement garantie van vaak 80%. De product garantie is bij de meeste leveranciers 10 jaar.

   

  Samen goedkoper

  Overleg met je buren en je buurt! U kunt namelijk flink op de kosten besparen door zonnepaneel projecten te combineren in de buurt.

   

  Goedkoop is duurkoop

  Goedkoop is duurkoop, dit geld ook voor de installatie van zonnepanelen. Er kan veel verschil zitten tussen de kwaliteit van panelen en omvormers. Hoe lager de prijs van een zonnepaneel is, hoe minder rendement een paneel geeft. Wanneer de keuze bepaalt wordt door de laagste prijs dan komt de klant vaak bedrogen uit. Een kwalitatief hoogwaardig systeem verdient zich sneller terug en heeft een lange levensduur.

   

  Oude stoppenkast?

  Heeft u nog een oude stoppenkast en wilt u deze ook direct laten vervangen? geen zorgen, GreenSunshine heeft gediplomeerde elektriciens in dienst die de oude stoppenkast vakkundig kunnen vervangen voor een nieuwe groepenkast.

   

  Waarom kiezen voor greensunshine?

  Een zonnepaneel installatie is een elektrotechnische installatie, daarom is het van groot belang dat de installatie vakkundig en boven alles veilig wordt aangesloten en gemonteerd door gecertificeerde monteurs die verstand van zaken hebben. Onze gediplomeerde monteurs installeren uw installatie met de grootst mogelijke zorg zodat u zorgeloos kunt genieten van de installatie en opbrengsten. Doordat wij zowel de verkoop, inkoop, installatie en eindcontrole in eigenbeheer hebben zijn de lijnen kort zodat u verzekert bent van de beste service en concurrerende prijzen. In tegenstelling tot andere bedrijven hebben wij geen snelle verkopers in dienst maar wordt u geadviseerd en voorgelicht door mannen uit de praktijk met jarenlange praktijkervaring.

   

  Besparen op energiekosten

  Vanaf het moment dat de panelen geïnstalleerd zijn bespaart u direct op uw energiekosten! Een gemiddeld huishouden dat 10 panelen laat plaatsen bespaart al snel meer dan 500€ per jaar.